Auto's aan laadpalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Auto's aan laadpalen. © Peter de Jong Fotografie

Gratis laadpalen voor Druten, Wijchen en waarschijnlijk Beuningen: ‘Gebruiker hoeft niet te betalen’

MAAS EN WAAL - Wijchen, Druten en waarschijnlijk Beuningen doen mee aan een grootschalige aanbesteding van laadpalen voor elektrische auto’s. Door het schaalvoordeel kosten de laadpalen de gemeenten geen cent.

9 reacties

 • janv meulen

  1 week geleden
  De gemeenten worden van alles wijs gemaakt, gratis laadpalen , gratis stroom enz. Het wordt toch uiteindelijk betaald door de WERKENDE mens . In de gemeente Hollandse Kroon wisten ze het ook. Er moesten datacenters komen , voor Appel. Nu verbruiken ze ALLE stroom van windmolens gebouwd met subsidiegeld en verbruiken zo veel schoon drinkwater voor de koeling door een bedrijf wat in Nederland nog niet eens belasting betaald !!! Slimme Ambtenaren !!!!!!!!!!!!!!
 • Theo Binnendijk

  2 maanden geleden
  De kop: "gebruiker hoeft niet te betalen" klopt niet. De gemeente hoeft niet te betalen, maar de burgers die hun auto opladen bij zo'n paal, moeten uiteraard voor de stroom betalen. Er staat toch dat de aanbieder stroom verkoopt en daarmee de palen financiert. En als de gemeente stelt dat iemand ook zelf zo'n paal op eigen terrein kan plaatsen, dan moet de auto op een inrit staan. Een kabel over het trottoir mag niet.
 • tgm beuningen

  2 maanden geleden
  "Concurrentie met laadpalen is beste garantie voor stijging van het aanbod".... Derhalve is deze aanbesteding (....) een ongezond idee.
 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  Nu we veel geld uitgeven voor windmolens en zonnepanelen... moet dit geen probleem zijn.
 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  Belachelijk. Gratis is een utopie. Weer een bak subsidiegeld (opgebracht door werkenden) waarmee veel beter milieuvervuiling aangepakt zou kunnen worden. Klimaat is een verdienmodel voor de superrijken waarmee de natuur wereldwijd enorme schade wordt berokkend.

Maas en Waal