Grote brand verwoest bedrijfspand in Druten

video/updateDRUTEN - In een bedrijfsgebouw aan de Industrieweg in Druten is woensdagochtend rond 07.00 uur brand uitgebroken. De brandweer meldde rond 08.15 uur dat het pand niet meer is te redden. Een uur later was de brand onder controle. 

Volledig scherm
De brand in een bedrijfspand in Druten gaat gepaard met flinke rookontwikkeling. © Eveline Van Elk

De brandweer raadde omwonenden die last hebben van de rook aan om ramen en deuren te sluiten. Die overlast kon er ook zijn toen de brand onder controle was. Mensen die asdeeltjes vinden kunnen die gewoon opruimen.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid gaat het om het pand van een bedrijf in impregnatie van hout. De grote loods van het bedrijf is verloren gegaan. Een naastgelegen loods, van een ander bedrijf, heeft veel waterschade opgelopen.

De brandweer probeerde aanvankelijk het kantoorgedeelte van het gebouw te redden, maar dat is dus niet gelukt. Later richtte de bestrijding zich op het behoud van de naastgelegen bebouwing, waarbij dus veel waterschade is ontstaan.

Het lijkt er op dat er niemand in het pand aanwezig was. 

Volledig scherm
De grote brand in Druten. © Ronald Loermans/112 Nieuwsgroep
Volledig scherm
Voor deze brandweerman zit het werk er op bij de brand in Druten. © Eveline Van Elk
Volledig scherm
De brand in Druten. © DG
Volledig scherm
De rook die vrijkomt bij de brand in Druten. © Marcel de Jong
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal