Volledig scherm
Vorig jaar was de voorverkoop ook al een ‘feestje'. Toen zaten kaartjeskopers er ook al uren van te voren. © Eveline Van Elk

Grotere tent voor populaire Maas en Waalse
Oktoberfeesten

AFFERDEN - Tijdens de Maas en Waalse Oktoberfeesten in Afferden komt een grotere tent te staan, dan eerder besloten. Zo hoopt de organisatie ook mensen, die zaterdag 25 mei te laat waren voor een kaartje, nog te kunnen verwelkomen.

Quote

Al moet ik zeggen dat we weer een mooie naam hebben weten te strikken.

De organisatie

De Maas en Waalse Oktoberfeesten vinden vrijdag 20 en zaterdag 21 september voor de achtste keer plaats. Het evenement is inmiddels een begrip in de gehele regio.

De kaarten voor de zaterdagavond waren 25 mei, tijdens de voorverkoop, binnen no-time uitverkocht. ,,Het was echt een gekkenhuis. Mensen stonden al vanaf 8 uur ’s ochtend in de rij voor een kaartje. Terwijl pas om 19 uur de kaartverkoop inging”, zegt Bas Gijsbers, één van de organisatoren van de Oktoberfeesten. 

De 3.500 tickets – net zoveel als in 2018 - waren volgens hem binnen een uur weg. ,,We kregen daarna zoveel vragen van mensen die nog een kaartje willen. Daarop besloten we, na overleg met verschillende instanties, om een grotere tent te plaatsen.” In deze ‘nieuwe’ tent is plaats voor 4.100 bezoekers. 

600 extra kaarten 

De kaartverkoop van de extra 600 kaarten is inmiddels ingegaan. ,,Het loopt fantastisch. We zijn bijna weer klaar met de verkoop”, zegt de organisator. Wie er de zaterdagavond optreedt in Afferden, blijft tot de avond zelf een geheim.

Gijsbers: ,,Bezoekers komen ook niet voor de artiest, maar voor het feest naar de Oktoberfeesten. Al moet ik zeggen dat we weer een mooie naam hebben weten te strikken.” In het verleden traden onder andere Bonnie st. Claire, Ron Brandsteder en George Baker al eens op. 

Voorafgaand aan het grote feest is er op zaterdagmiddag een ‘Schunkelnmittag’. De Oktoberfeesten beginnen de vrijdagavond daarvoor al. Op die avond zorgen artiesten als Zanger Kafke en Abba Fever voor de muziek.

Voor meer informatie en tickets, zie maasenwaalseoktoberfeesten.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal