De zonnepanelen komen op de achtergrond te liggen, dus aan de overkant van de weg. Vlnr Arno De Beijer, Dick van Westreenen en Joost Litjens.
Volledig scherm
PREMIUM
De zonnepanelen komen op de achtergrond te liggen, dus aan de overkant van de weg. Vlnr Arno De Beijer, Dick van Westreenen en Joost Litjens. © Eveline van Elk

‘Het gaat wel om ons drinkwater’, politiek zet grote vraagtekens bij zonneveld op beschermd grondwatergebied

DRUTEN - Nadat het zonneveldplan Oude Weide in Afferden onder vuur is komen te liggen bij de boeren in de omgeving, rijzen er nu ook in de politiek vraagtekens. Is de locatie geschikt? En is de besluitvorming wel integer geweest? 

6 reacties

 • Johann Janssen

  4 dagen geleden
  er moet meer tegenstand tegen dit soort plannen komen. die panelen zorgen niet alleen voor stroomopwekking maar vervuilen ook de omgeving waarin ze terechtkomen. als het dan toch nodig is leg ze dan op de daken. let er alleen voor op dat die dingen enorm warm kunnen worden en of dat zo bevordelijk is.
 • Theo Binnendijk

  6 dagen geleden
  Drinkwater wordt van grotere diepte opgepompt, niet direct vanonder de grasmat. Ik zie niet in waarom zonnepanelen enige invloed op het grondwaterpeil hebben. De regen die op de zonnepanelen valt, komt gewoon in de bodem terecht. Ik denk zelfs dat die minder snel verdroogt. Kernenergie moet niemand willen, we zadelen vele generaties na ons op met het kernafval. De gezondheidsrisico's daarvan zijn juist het grootst.
 • janv meulen

  6 dagen geleden
  Het beste is geen zonnepanelen en geen windmolens maar KERN energie. Ze zijn idioot bezig , en het is alleen maar eigen belang !!! Het voorbeeld is te zien in Hollands Kroon !!
 • Patricia Erp

  7 dagen geleden
  Wanbestuur. Zonnepanelen horen op daken, niet op de meest vruchtbare landbouwgrond van Europa.
 • m bruijn

  7 dagen geleden
  Alles voor de subsidie. Zonnepanelen horen op daken. Daar vernielen ze geen kostbare natuur.
 1. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

 2. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

Maas en Waal