Volledig scherm
Cultureel centrum D’n Bogerd. © Eveline van Elk

Historie van de streek op podium in D’n Bogerd

DRUTEN - Een dag waarop de geschiedenis van Maas en Waal centraal staat in cultureel centrum D’n Bogerd in Druten op 2 november krijgt van burgemeester en wethouders 3.000 euro subsidie. Het geld gaat naar de organiserende Historische Vereniging Tweestromenland.

Die dag zijn er twee voorstellingen rond het boek Grote Werken op het podium van het Agoratheater in D’n Bogerd. Het theater werkt daarvoor samen met de historische vereniging. Grote Werken behandelt de geschiedenis van Maas en Waal, met name vanaf de watersnoodramp in 1926.

Op het podium komen onder meer optredens van dialectkoor Hullie en de Bewaorsmiense en er zijn oude films te zien en historische verhalen uit het boek te horen. Daarnaast komt er in D’n Bogerd een markt met informatiekramen van historische verenigingen uit Maas en Waal, maaltijden volgens oma’s recept en een stijlkamer in de sfeer van de Maas en Waalse behuizingen uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Die wordt ingericht door Streekhistorisch Museum Tweestromenland.

Aan het project doen ook de basisscholen uit West Maas en Waal en Druten mee en het Pax Christi College met lessen en presentaties over streekhistorie.

Opdracht

De subsidie is volgens de gemeente vooral op zijn plaats, omdat het Agoratheater met het project invulling geeft aan de gemeentelijke opdracht meer te programmeren voor kinderen, jongeren en senioren. Ook die laatste doelgroep willen de organisatoren met Grote Werken op het podium bereiken. Daarnaast vindt de gemeente het project de moeite waard vanwege de brede samenwerking tussen historische en culturele verenigingen, scholen en het theater.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal