Volledig scherm
Hulpdiensten aan de Veerdam in Druten © Luciano de Graaf Fotografie

Hoe auto in Waal bij Druten kon belanden, blijft waarschijnlijk onduidelijk

DRUTEN - Stond de auto niet op de handrem of was het een doelbewuste actie? Hoe de donkere stationwagen zondagavond in de Waal bij Druten terecht kon komen, blijft vermoedelijk onduidelijk.

Rond 22.30 uur zag een visser, die aan de overkant zat, dat een auto vanaf de Veerdam de Waal inreed. Hij belde het alarmnummer. De hulpdiensten rukten in grote getale uit. Ook de traumahelikopter en ambulance kwamen naar de Veerdam, voor het geval dat er mensen in het voertuig zaten. Dat bleef lang onduidelijk. 

Na middernacht haalden brandweerlieden met behulp van een kraan de stationwagen uit het water. Toen bleek dat er geen inzittenden waren. 

Niet boven aan prioriteitenlijst

Omdat er geen mensen zijn verdronken of vermist, staat de zaak volgens de politiewoordvoerder niet boven aan de prioriteitenlijst. ,,Er is geen enkele aanwijzing om het heel groots aan te pakken of om het in het criminele circuit te zoeken. De politie doet nog wat onderzoek maar de verwachting is niet dat er veel uitkomt.” 

Het incident op de Veerdam trok zondagavond veel bekijks. Tientallen inwoners kwamen kijken wat er was gebeurd. Onder hun ‘toezicht’ zochten brandweerlieden eerst een tijdlang naar het voertuig. Nadat de locatie bekend was, stond de volgende klus te wachten: de auto uit het water halen. 

Maatregelen?

Of de gemeente maatregelen neemt om te voorkomen dat er nogmaals een auto de Waal inrijdt, kan een woordvoerder niet zeggen omdat de toedracht onbekend is. Indien er aanwijzingen zijn dat het met de huidige inrichting van de openbare ruimte te maken kan hebben, schrijft hij, dan zal de politie dit aan de gemeente melden. 

De betonnen stootrand die de parkeervakken op de Veerdam nu hebben, zijn volgens hem om aan te geven tot hoever het vak ingereden kan worden. ‘Deze zijn echter niet bedoeld om het inrijden van het water volledig te voorkomen.’

Maas en Waal