Volledig scherm
Aan de Veerdam in Druten werd dit voorjaar gewerkt om de ligplaats voor het bunkerschip gereed te krijgen. © Paul Rapp

Horeca Boldershof op het water

updateDRUTEN - Op het tot horecaboot verbouwde bunkerschip ‘Veerdam’ in Druten opent dinsdag 3 september De Kapitein, een horecagelegenheid waar mensen met een beperking werken. Die wonen deels bij Boldershof, de Drutense vestiging van instelling ’s Heeren Loo. Een ander deel van de cliënten werkt via 's Heeren Loo maar woont niet in Boldershof.

De Kapitein is een restaurant met als motto ‘eten en drinken met een verhaal’. Bij De Kapitein werken mensen met een beperking. ’s Heeren Loo zegt dat het zijn bewoners op die manier die kans wil geven om aan hun eigen ontwikkeling te werken, sociale contacten op te doen en een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

De Kapitein heeft naar eigen zeggen een nieuw eigen horecaconcept ontwikkeld. Bezoekers kunnen kiezen uit vier foodbars: een tostibar, een yoghurtbar, een soepbar en een koffiebar. Dit maakt het voor de mensen met een beperking mogelijk om zo veel mogelijk zelf aan het roer te staan.

De Kapitein is straks geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 16.30 uur. Het bunkerschip, dat ligt afgemeerd aan de Veerdam, heet in zijn nieuwe functie Veerdam. Het biedt, behalve aan De Kapitein, ruimte aan een lunchcafé, een bier/grillrestaurant en hotelkamers. In de zomermaanden vaart vanaf de Veerdam het fiets- en voetveer naar Dodewaard.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal