Volledig scherm
Wout Cobussen. © William Hoogteyling

Horssenaar zet ‘megaclub’ neer in Culemborg

HORSSEN/ CULEMBORG - Culemborg krijgt de meest geavanceerde evenementenlocatie van Nederland. Tenminste als het aan Wout Cobussen (29) uit Horssen ligt. Op de plek waar nu ‘zijn’ Event Center Culemborg (ECC) staat, moet eind dit jaar een splinternieuw pand zijn verrezen waar 2800 dance-liefhebbers in een hightech omgeving uit hun dak kunnen gaan.

De club, waar Cobussen exploitant van is, wordt vijftien meter hoog en dat biedt alle ruimte voor technische mogelijkheden. Zwevende podia, vliegende dj’s of dansers, megaschermen; aan de Beesdseweg komen bezoekers straks ogen en oren tekort. Want behalve in stenen wordt ook geïnvesteerd in audio, beeld, licht en andere technische voorzieningen. 

Festivals

Cobussen (organiseert in Horssen onder meer de kermis, red.) zegt met de nieuwe voorziening het clubleven in Nederland nieuw leven in te willen blazen. ,,Met onze voorzieningen faciliteren we organisatoren van dance-events. We willen een beetje het verlengstuk zijn van het festivalseizoen, zowel ervoor als erna. Op festivals heb je vaak zes, zeven podia, elk met een eigen stijl en organisatie. Die kunnen buiten het seizoen in Nederland amper ergens terecht, want er zijn geen locaties met al die technische voorzieningen.” 

In het huidige pand, dat ooit een drukkerij was, kan Cobussen niet de stappen maken die hij wil. Daarom koos hij voor een grote verbouwing, die komende maanden start. Pandeigenaar Floris van Drent heeft vertrouwen in zijn plan en investeert daarom mee. 

Sinds Cobussen in 2015 het huurcontract tekende, gaat het crescendo aan de Beesdseweg. Niet alleen de dance-events lopen goed, ook de diner shows zijn publiekstrekkers van jewelste. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal