Een patiënt met een mondkapje bij de huisarts .
Volledig scherm
PREMIUM
Een patiënt met een mondkapje bij de huisarts . © Robin Utrecht

Huisartsen platgebeld om vrijstelling van dragen mondkapje

ARNHEM - Huisartsen in de regio worden overspoeld met telefoontjes van mensen die een vrijstelling voor een mondkapje willen. Maar: die mogen wij helemaal niet geven, zeggen de huisartsen. De onrust onder hen is groot, want het ministerie blijft naar huisartsen verwijzen voor zo’n verklaring.

38 reacties

 • tgm beuningen

  2 maanden geleden
  Een masker dragen om anderen te beschermen is niet echt zinvol, een masker dragen om jezelf te beschermen wel. Mensen zonder masker storen mij dan ook niet.
 • MarjolijnD

  2 maanden geleden
  Aan de servicebalie van de lokale AH werd een klant naar de huisarts doorverwezen voor die verklaring. Misschien die serviceverleners even instrueren? 
 • José

  2 maanden geleden
  je draagt je masker niet voor jezelf maar voor je medemens te beschermen, dus is het juist wel van belang dat de mensen die niet of minder kwetsbaar zijn er 1 dragen
 • tgm beuningen

  2 maanden geleden
  Mensen die geen tot weinig risico lopen verplichten een mondkapje te dragen is een weinig nuttige maatregel. Maar het nut van een _goed_ mondkapje staat wmb niet ter discussie en mensen die risico lopen zouden die dus beter kunnen gebruiken. Maw, ben je kwetsbaar draag je een masker en ben je niet kwetsbaar draag je geen masker, simpel....
 • Hetgrijzemidden

  2 maanden geleden
  Over welke angst heeft u het eigenlijk? De angst dat een mondkapje dragen ongezond is zeker? Dat is ook angst, u beschuldigd een ander van handelen uit angst terwijl u hetzelfde doet.
 1. Kuipers over avondklokuitspraak Gommers: 'Welke set aan maatregelen kies je?'
  Play

  Kuipers over avond­klokuit­spraak Gommers: 'Welke set aan maatrege­len kies je?'

 2. Grapperhaus: 'Avondklok is ingrijpende maatregel'
  Play

  Grapper­haus: 'Avond­klok is ingrijpen­de maatregel'

Maas en Waal