De omgevallen boom bij de Sluissewal in Altforst.
Volledig scherm
De omgevallen boom bij de Sluissewal in Altforst. © De Gelderlander

Hulpdiensten rukten 13 keer uit voor Maas en Waalse ‘windproblemen’

HORSSEN - Zestig jaar lang stonden er in het weiland op de hoek van de Noord-Zuid en Middenweg in Horssen twee grote bomen. Nu is er nog maar eentje van over. Zondag aan het eind van de middag waaide de ander om. Die ligt in het weiland te wachten om afgevoerd te worden.

Het is een van de Maas en Waalse herinneringen aan storm Ciara. Bij de hulpdiensten kwamen er zondag, tussen 10.30 en 23.30 uur, dertien meldingen binnen vanuit de gemeenten Druten, Wijchen en West Maas en Waal. In Beuningen bleef het rustig, zegt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, daar hoefde de brandweer niet naar toe. 

Met de schade lijkt het (vooralsnog) mee te vallen in Maas en Waal: kapotte vlaggen, takken op de weg, weggewaaide dakpannen en afvalcontainers en omgevallen bomen. Onder andere aan de Sluissewal in Altforst en in het Drutens Bosje gingen twee bomen ter ziele. Dat bosje werd uit voorzorg zondagavond al vanaf 18 uur afgesloten. Fietsers en wandelaars moesten vanochtend ook nog een andere route kiezen. 

Veerpont Pomona, van Wamel naar Tiel en vice versa, vaart vanwege het hoge water en de wind vandaag maar tot 17 uur. Morgenochtend om 8 uur gaat het die weer start. 

De omgevallen boom blokkeert de weg.
Volledig scherm
De omgevallen boom blokkeert de weg. © De Gelderlander
In Wamel viel een 'koe' om.
Volledig scherm
In Wamel viel een 'koe' om. © De Gelderlander
Het Drutens Bosje was maandagochtend nog dicht.
Volledig scherm
Het Drutens Bosje was maandagochtend nog dicht. © De Gelderlander
De takken worden opgeruimd in Puiflijk.
Volledig scherm
De takken worden opgeruimd in Puiflijk. © De Gelderlander
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal