De Boldershofkapel.
Volledig scherm
PREMIUM
De Boldershofkapel. © Eveline van Elk

In deze monumentale kapel in Druten kun je straks misschien wonen

DRUTEN - De monumentale Boldershofkapel op het Ambthuisplein in Druten wordt mogelijk een appartementengebouw. De Drutense architect Ton Schreven heeft een plan getekend voor zes luxe woningen in het pand.

De eigenaar van het gebouw hoopt dat de mogelijkheid tot wonen het markante gebouw beter geschikt maakt voor verkoop of verhuur.

Want daarmee wil het de afgelopen jaren maar niet vlotten. De Waalwijkse familie Hendriks liet de kapel uit 1907 zo'n tien jaar geleden grondig restaureren. Een beoogde huurder, een winkel en restauratieplaats van kerkelijke kunst en meubelen, trok zich echter terug.

Wat volgde was een periode waarin de Stichting Exploitatie Boldershofkapel het gebouw zo veel mogelijk probeerde te verhuren voor zaken als recepties, huwelijksvoltrekkingen, presentaties en tentoonstellingen. Dat bleek echter niet rendabel, en inmiddels wordt het gebouw al drie jaar niet meer gebruikt. Hendriks heeft het nu al twee jaar te koop staan via de gespecialiseerde makelaar Reliplan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal