Volledig scherm

Is deze Drutense carnavalskraker gejat of niet? (video)

DRUTEN - Is Feest bij elke scheet, de vierde single van het Drutense feestduo Happy Ouwer, nou plat plagiaat, of niet? Daarover zijn de meningen verdeeld.

De Scheet belooft een carnavalskraker van jewelste te worden. Het nummer staat nu al derde in de downloadlijst van SBS6 en zelfs op twee bij die van Net5. Afgelopen vrijdagnacht opende Happy Ouwer er op Radio3 bij dj Rob Janssen live de reeks carnavalsschlagers mee.

Wringt
Ewald Janssen en Arno Peters, de twee Drutenaren die schuil gaan achter Happy Ouwer, hebben hoge verwachtingen van hun Scheet. Als het tenminste ‘hun Scheet’ genoemd mag worden. Want daar wringt het een beetje.

'Mee confettie in oew reet'
Vier jaar geleden schreef het duo Rob Geboers en ex-profvoetballer Björn van der Doelen de carnavalskraker Mee confettie in oew reet. En laat dat nou net de eerste rijmregel zijn van de Drutense nieuweling. ‘Is het feest bij elke scheet’, luidt ook al in beide liedjes de regel die er op volgt.

Plagiaat?
Van der Doelen: „Het is toch wel duidelijk jatwerk, hè. Die titel, dat kán geen toeval zijn volgens mij. Maar om er nou een hoop ophef over te gaan maken…” Drutens tekstschrijver Colin Heikens denkt daar, uiteraard, anders over. „Echt, ik ken het niet. Maar teksten zijn zo vaak hetzelfde. En zeker één zin in een tekst. Gelukkig is de melodie heel anders en de rest van de tekst ook.”

Oordeel zelf....

​De nieuwe hit

​En de oude

Maas en Waal