Volledig scherm
Zo zag de Klapstraat er voor de renovatie uit. © Eveline van Elk

Klapstraat in Afferden bijna weer open

AFFERDEN - Na maandenlange werkzaamheden gaat de Klapstraat in Afferden hoogstwaarschijnlijk aan het eind van deze week weer open. 

Aannemer Van Elk verwacht over een paar dagen de bestrating van de rijbaan klaar te hebben. Het verkeer kan dan weer gebruik maken van de weg die de Van Heemstraweg met de Koningstraat verbindt. Wel vinden er volgende week nog kleine werkzaamheden plaats, zoals het aanbrengen van verkeersremmende maatregelen en afwerken van de bermen.   

Kleine stukjes

In april begon Van Elk aan de renovatie, die eigenlijk in juli al klaar zou zijn. De werkzaamheden duurden volgens een woordvoerder van de gemeente Druten langer omdat de aannemer vanwege de bereikbaarheid van de bedrijven en huizen in de straat het project opdeelde in kleine stukjes. 'Op deze manier ondervonden de bewoners zo min mogelijk overlast van de werkzaamheden.' Daarnaast nam, aldus de zegsvrouw, het werk aan de riolering meer tijd in beslag.

Inwoners van Afferden klaagden al jaren over de slechte staat van de Klapstraat. Onder meer door de landbouwvoertuigen die er rijden, waren de klinkers aan de zijkanten verzakt. Ook ontbrak een trottoir. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal