Leerlingen halen Zanger Kafke als examenstunt naar Pax Christi College in Druten

DRUTEN - Eigenlijk wilde het Pax Christi College Druten het verbieden. De eindexamenklassen zouden geen examenstunt doen op hun laatste schooldag, vrijdag 19 april. Ze zouden op schoolreis gaan naar een pretpark. Daar dachten de leerlingen van vwo en havo heel anders over. Zij zorgen juist voor een topstunt: een La Casa de Papeldag met als hoogtepunt een optreden van Zanger Kafke.

Roos Peters (17) uit Dreumel doet havo-examen. Zij kwam samen met anderen in het geweer. ,,Onze ouders hebben aan het begin van het schooljaar al betaald voor de leerlingen om naar een pretpark te gaan op die dag. Wij hebben de rector uiteindelijk kunnen overtuigen dat wij zo veel jaar op deze school toch echt met een examenstunt willen afsluiten. Daarvoor mogen we het budget van het schoolreisje gebruiken. We hebben opblaasattracties bestel en van alles geregeld. Toen hadden we nog zo veel geld over dat we dachten: als we nou een mooie act laten komen, blijven de leerlingen ook na 12 uur op school en maken we er een feestje van.’’

Via een artiestenbureau kwamen ze bij Zanger Kafke. Peters: ,,We zochten iemand die iedereen aanspreekt en die zeker een feestje kan maken. We gaan de school op een nette manier op zijn kop zetten.’’

Het schoolreisje voor de vmbo-examenleerlingen (de andere vestiging van het Pax Christi College) gaat overigens wel gewoon door.

Volledig scherm
Zanger Kafke © Beeld Werkt
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal