Volledig scherm
© DG

Leerlingen Victorschool gaan optreden voor Koningin Máxima in Carré

AFFERDEN - Vijf leerlingen van de St.Victorschool uit Afferden mogen in december tijdens een kerstgala optreden voor Koningin Máxima.

Ze doen mee aan de wedstrijd BZT Band XXL, onderdeel van Meer Muziek in de Klas. In de finaleronde in de categorie muziek uit alle windstreken, die zaterdagavond te zien was in de BZT Show op NPO3, versloegen Tim, Ellemieke, Tijn, Sten en Emma met hun nummer op steeldrums twee andere groepen.

Jury
Volgens de jury - die bestaat uit Kenny B en de mysterieuze 'de speaker' - waren ze beter dan de leerlingen van de Heijenoordschool uit Arnhem en Nutsschool M.M. Boldingh uit Den Haag. Die traden op met een nummer op djembé's en een stuk op viool.


Groep 7 en 8 van de St. Victorschool en een aantal leerkrachten waren aanwezig in de studio. Toen confetti over het vijftal heen viel en de nummers 2 en 3 een bak water over zich heen kregen, werden de winnaars én hun klasgenootjes uitzinnig van vreugde. Het muzikale vijftal - van wie er een van geluk in tranen uitbarstte - wordt nu onderdeel van de BZT Band XXL, die in december optreedt voor Koningin Máxima in Carré.

Maas en Waal