Volledig scherm
Geen tikkertje maar levend stratego in Drutens Bosje. © Koen Verheijden

Levend stratego in Drutens bosje

DRUTEN - Met een spel genaamd Levend Stratego is vrijdagmiddag de 51ste jeugd vakantieweek in Druten afgesloten. Ongeveer 170 kinderen deden weer mee; een door de jaren heen stabiel aantal. De organisatie bestaat uit ruim twintig vrijwilligers, die zich in de handen wrijven met veel ouders die af en toe een helpende hand bieden. ,,En zaterdagmorgen zijn sowieso alle vaders erbij om de hutten af te breken."

Donderdagmiddag ging het gezelschap traditiegetrouw naar speeltuin De Leemkuil in Nijmegen. Iets korter dan vooraf ingepland wegens de vele regen: de club liet de bussen iets eerder komen, zodat precies tussen twee grote buien in de kinderen konden vertrekken. 

De komende week zijn - in de laatste week van de zomervakantie - in enkele kleinere dorpen ook nog kindervakantieweken annex bouwdorpen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal