Volledig scherm
Vertrekkend Drutens burgemeester Luciën van Riswijk gaat zijn geluk beproeven als eerste burger van de nieuwe fusiegemeente Zevenaar. © Eveline Van Elk

Luciën van Riswijk vertrekt als Drutens burgemeester

DRUTEN/ZEVENAAR - Druten moet op zoek naar een nieuwe burgemeester. Luciën van Riswijk is donderdagavond voorgedragen als burgemeester voor de fusiegemeente Zevenaar.

De 50-jarige Van Riswijk heeft alweer sinds juni 2009 de ambtsketting in Druten om. Hij vindt het jammer om het Maas en Waalse te verlaten. ,,Zeker op zo'n dag als vandaag, met die prachtige Leste Mert. Ik gaf al die mensen van de organisatie vandaag nog een hand en enerzijds baal je dat dit wellicht de laatste keer is maar anderzijds hoopte ik zo dat ik het zou worden in Zevenaar.” 

Van Riswijk is geboren en getogen in de Liemers; hij was voor zijn burgemeesterschap wethouder in Lobith. ,,Dit is voor mij een puzzel die helemaal goed valt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal