Maas en Waal is even Neckar und Donau in Afferden

videoAFFERDEN - De Maas en Waalse Oktoberfeesten hebben een recept dat maar niet wil mislukken. Stampende Volksmusik, Wein en Bier zijn ook deze zaterdagavond de ingrediënten die meer dan 3.000 mensen tot zich nemen.

De party in de tent aan de Schriksestraat was al lang en breed begonnen toen burgemeester Luciën van Riswijk traditioneel het eerste biervat aansloeg (en de eerste slokken aan zijn wethouder Sjef van Elk overliet). Met een kwinkslag naar het illegale housefeest dat vorig weekend de nachtrust in zijn gemeente verstoorde: ,,Vanaf nu is het alleen feest als ik het kom openen.''

De Oktoberfeesten zijn een carnavalsfeestje zonder hoofdbrekens: over je kostuum hoef je namelijk niet moeilijk te doen. Lederhosen en Dirndls voeren de boventoon, en zijn uit alle hoeken, gaten, feestwinkels en discounters tevoorschijn getoverd.

Het duurde afgelopen mei nog geen halfuur om alle kaartjes voor deze zevende editie aan de man en vrouw te brengen.

Volledig scherm
Ein Prosit op de Maas en Waalse Oktoberfeesten. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Doei sneeuw, hallo Ewijks ijs

    Doei sneeuw, hallo Ewijks ijs

    EWIJK - De hekken leverde de gemeente woensdagmorgen al. Woensdagmiddag stond er een sneeuwschuiver. Enkele uren later konden de mannen met de waterspuit aan de gang op De Klef. En als het goed is staan er over enkele dagen kinderen en ouders op het ijs in het Ewijkse dorpscentrum. Ze begonnen er laat met het aanleggen van een ijsvloer. Maar dat is, gezien de sneeuw van het afgelopen etmaal, niet eens zo dom. Ton van den Berg uit Ewijk moest even wat slapende ijsmeesters wakker maken, maar toen dat eenmaal was gelukt, kun de klus worden geklaard. Daarbij werkte ook het 84-jarige lid van de ijsclub Beatrix Geert van Hulst, plaatselijk bekend als ‘de grote muis’, mee.

Maas en Waal