Eén van de Maas en Waalse basisscholen: het Palet in Wijchen.
Volledig scherm
PREMIUM
Eén van de Maas en Waalse basisscholen: het Palet in Wijchen. © Eveline Van Elk

Maas en Waalse scholen starten acties om nieuwe leraren te krijgen

BEUNINGEN/DRUTEN/WIJCHEN - De Maas en Waalse scholenstichtingen zetten acties op om nieuwe docenten te werven. Zo komt er voor mensen die een andere baan hebben, maar het onderwijs in willen, een speciaal zij-instroomtraject. 

Het tekort aan leerkrachten is volgens de schoolbestuurders ook in Maas en Waal voelbaar: er komen minder reacties op vacatures en de invalpool raakt leger. ,,Al is de nood bij ons niet zo hoog als in het westen van het land. We vinden nog steeds mensen”, zegt Lia van Meegen, bestuurder van SPOM.

Onder deze stichting vallen bijna alle basisscholen van de gemeenten Druten en West Maas en Waal. ,,Wel is vervanging regelen op dit moment al lastig. Als er een fulltime leerkracht ziek is, vallen er vaak twee of drie parttimers in die klas in. Dat zijn onwenselijke situaties.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal