Een impressie van windmolens langs de Maas en Waalweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van windmolens langs de Maas en Waalweg. © Eveline van Elk

Maas en Waalweg wordt ‘windmolensnelweg’: ‘Open landschap Rivierengebied is geschikt voor molens’

MAAS EN WAAL - De Maas en Waalweg is hard op weg de ‘windmolensnelweg’ van de regio te worden. Maas en Waal is binnen de regio Arnhem-Nijmegen een van dé twee regio's die zijn voorbestemd voor het grootschalig opwekken van windenergie. En windmolens worden bij voorkeur langs grote wegen en spoorlijnen gebouwd.

6 reacties

 • Jan den Tien

  7 maanden geleden
  Impressie is niet realistisch. De molens zijn veel te klein weergegeven. De rotorbladen staan veel te dicht bij de grond. Leuk geprobeerd nog even meer oefenen met photoshop.
 • Johann Janssen

  8 maanden geleden
  die dingen passen echt niet in het open nederlandse landschap voor wie worden die vervuilende dingen eigen gebouwd. Nederlanders willen die dingen niet en dat zal blijken tijdens de verkiezingen als de milieu freakers partij een flinke aantal stemmen zal verliezen.
 • Maso Sanne

  8 maanden geleden
  Windmolens breek je niet zo makkelijk af. In Duitsland zijn er 4000 onder de grond gestopt omdat de materialen niet afbreekbaar is. Dit na 20 jaar subsidie geslurpt te hebben en nauwelijks energie geleverd te hebben. Na biomassa het tweede linkse wappie fiasco.
 • Ej gerritsen

  8 maanden geleden
  Open landschap is dan gelijk verleden tijd. Lekker als je ermee opgescheept wordt.
 • Rik Janssen

  8 maanden geleden
  Kernergie hoor je niemand over, omdat deze oplossing nou eenmaal niet echt makkelijk op te ruimen is. Die windmolen breek je over 30 jaar af als we hebben geleerd, dat oneindige groei een fabel is die ons wordt verteld door de neoliberalistisch tijdgeest waarin we leven. In het ziekenhuis heet oneindige groei een andere naam, het begint met een K en eindigt op anker. Kijktip ter inspiratie kijk de Franse 'tomorrow' documentaire uit 2015.

Maas en Waal