Volledig scherm
De in beslag genomen auto bij Druten. © Luuk Merkus/Persbureau Heitink

Man rijdt politieauto van de weg bij achtervolging in regio Nijmegen

DRUTEN - Bij een achtervolging in de omgeving van Nijmegen is gisteravond een politieauto van de weg gedrukt. De auto raakte in een slip en kwam tot stilstand in de berm. De agenten bleven ongedeerd. De politie verdenkt een 23-jarige man uit Nijmegen, die zondag aan het einde van de ochtend nog niet was aangehouden. 

Agenten gaven de bestuurder rond 23.15 uur een stopteken op de Wijchenseweg in Nijmegen. De auto was hen al eerder opgevallen vanwege het rijgedrag.

De bestuurder ging er echter vandoor en reed via de A73 en N322 naar Druten. Meerdere politie-eenheden zetten de achtervolging in. Een politieauto probeerde diverse malen voor de auto van de vluchtende bestuurder te komen. Bij een van die pogingen drukte hij een politiewagen van de weg.

Herkenning

De bestuurder stopte bij de Heuvel in Druten en ging er te voet vandoor. Na een achtervolging te voet raakte de politie hem kwijt. De politie zegt op basis van het kenteken van de auto en herkenning door agenten te weten dat het gaat om een 23-jarige Nijmegenaar. Er is op verschillende plekken naar hem uitgekeken maar hij is nog niet gevonden.

Volgens de politie krijgt hij processen-verbaal voor onder meer rijden zonder rijbewijs, gevaarlijk rijgedrag, poging tot doodslag en het negeren van een stopteken. De auto is in beslag genomen. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal