Volledig scherm
Bij een inwoonster van Deest zijn woensdagmiddag sieraden gestolen. © anp

Mannen stelen sieraden met grote emotionele waarde

DEEST - Twee mannen hebben woensdagmiddag door middel van een babbeltruc sieraden gestolen bij een inwoonster van Deest. ,,De sieraden zijn niet veel geld waard, maar hebben wel een grote emotionele waarde.”

Het was rond een uur of één. De schoonmoeder van Frank den Biesen zat televisie te kijken, toen ze een man voor het raam zag staan. Hij gebaarde dat ze naar de achterdeur moest komen. Daar vroeg hij haar de weg naar Winssen. Na haar uitleg zei hij dat hij Wijchen bedoelde. ,,Dat vond mijn schoonmoeder raar, helemaal omdat ze bij haar woning nog een tweede man zag lopen. Toch wees ze hem opnieuw de weg”, zegt Den Biesen. Vervolgens ging de man - een Nederlander met blond haar - er vandoor. 

Slaapkamerraampje

,,Binnen zag mijn schoonmoeder dat haar sieraden, die in de slaapkamer lagen, weg waren.” Wat bleek, de tweede man was via het slaapkamerraampje naar binnengeslopen. ,,De politie vroeg later die dag aan mijn schoonmoeder wat de geldwaarde is van de gestolen sieraden. Ze zullen niet superveel waard zijn, antwoordde ze, maar ze hebben wel van grote emotionele waarde. Er zitten bijvoorbeeld sieraden bij van haar overleden zus.” 

Door voor de zaak aandacht te vragen op Facebook, hoopt Den Biesen de sieraden terug te krijgen. Zijn bericht is inmiddels meer dan 500 keer gedeeld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal