Volledig scherm
© DG

Megatent op Markt op Koningsdag in Druten

DRUTEN - Als het aan het nieuwe Oranjecomité ligt, gaat Koningsdag in Druten er in 2017 jaar heel anders uitzien. Zo staan een vrijmarkt voor volwassenen, een feesttent en een kruiwagenrace op het programma.

Dat moet beter kunnen, dachten voorzitter Marc Ermens, penningmeester Benno van Altena en de leden Ruud van Kraaij, Femke Eggink en Gérard en Irma van Woerkum na de laatste Koningsdagen. Die kenden volgens hen altijd hetzelfde concept: een kleedjesmarkt voor kinderen, een paar attracties van de scouting en een podium 'waar wat te zien was'.

Fietstocht
Het nieuwe concept kreeg al snel vorm. Als de vergunningen verleend worden, moet op Koningsnacht een feesttent verrijzen op de Markt. Koningsdag zelf, donderdag 27 april, begint met de versierde fietstocht. Op de Hogestraat wordt de vrijmarkt gehouden, waar naast kinderen ook volwassenen hun waar mogen verkopen.

Kruiwagenrace
De kruiwagenrace begint om 11.00 uur. De deelnemende teams, van twee of vier personen, leggen een parcours in de Hogestraat af dat begint bij de ijssalon en eindigt bij de kerk. Ook op de Markt is van alles te doen. Scouting De Rietkampers is als vanouds van de partij, dit keer met een escape room. Daarnaast worden er kussengevechten gehouden.

Aanmelden
Verenigingen kunnen op het plein bij de Blokker demonstraties geven of een infostand inrichten. Aanmelden kan op koningsdagdruten.nl .

Maas en Waal