Volledig scherm
Nader Issa in Delamar. © Toverbaltheater

Nader Issa bij Maas en Waalse Popquiz in Deest

BOVEN-LEEUWEN/DEEST - De uit Syrië gevluchte saxofonist Nader Issa uit Boven-Leeuwen is de muzikale gast bij de Maas en Waalse Popquiz.

Hij staat erom bekend dat hij zo'n beetje alles op zijn saxofoon kan spelen. Issa trad onder meer op met het Toverbaltheater uit Beneden-Leeuwen toen dat door Joop van den Ende werd uitgenodigd voor een optreden in het Amsterdamse Delamar Theater. Ook trad hij op tijdens de oudejaarsconference van Claudia de Breij.

De popquiz vindt plaats in café 't Zwaantje in Deest op 6 oktober. Issa speelt er tien jazznummers (zijn specialiteit) en tien beroemde saxofoonnummers uit het klassieke pop- en rockgenre. Wellicht komt hij nog toe aan nog wat extra saxofoonsolo's die het publiek moet herkennen, zegt René den Biesen van de Maas en Waalse popquiz. 

Ook geeft Issa een kort optreden als intermezzo van de quiz. ,,Hij speelt normaal gesproken jazz, hij is nu aan het oefenen op de nummers die wij aandroegen'', zegt Den Biesen. ,,Als dat goed gaat, kan hij misschien nog wat meer dan tien rocksongs instuderen.''

De inschrijving voor de zesde editie van de quiz loopt nog tot 15 september. Er is nog plaats voor enkele teams, zegt Den Biesen. Onder meer doordat een aantal vaste teams dit jaar verstek moet laten gaan. In totaal kunnen 20 teams meedoen. Inschrijven is mogelijk via maasenwaalsepopquiz@gmail.com. Deelname kost 5 euro per persoon.

Volledig scherm
Nader Issa: „Er is in Syrië een groep mensen die muziek nodig heeft: kinderen.” © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal