Naomi Helder heeft maagverkleining ondergaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Naomi Helder heeft maagverkleining ondergaan. © Bert Beelen

Naomi wil van haar lelijke buik af na maagverkleining: ‘Ik voel me verminkt’

DRUTEN - Ze woog 128 kilo, tot ze haar maag liet verkleinen. Nu is er 55 kilo van af, maar heeft ze lelijk hangende flappen huid van haar buik. Helaas voor Naomi Helder uit Druten betaalt de verzekering een corrigerende operatie niet.

Drie, vier keer per week hangt Naomi Helder in de apparaten van de sportschool. Ze straalt uit dat ze fit is, weegt 73 kilo schoon aan de haak. Een beetje strakkere kleding zou haar niet misstaan, zou je zeggen. 

Druten/Nederland: Naomi Helder heeft maagverkleining ondergaan Dgfoto Foto: Bert Beelen
Volledig scherm
Druten/Nederland: Naomi Helder heeft maagverkleining ondergaan Dgfoto Foto: Bert Beelen © Foto: Bert Beelen

Maar het is juist geen gezicht, ziet de Drutense telkens als ze voor de spiegel staat. Een flinke flap huid hangt slap als een vaatdoek naar beneden. Ze is 24, maar haar buik lijkt die van een bejaarde vrouw.

Verminkt
,,Ik herken mezelf niet meer op oude foto’s van toen ik nog overgewicht had, maar nu herken ik mezelf ook niet in de spiegel”, zegt Helder. ,,Ik voel mezelf dan nog hetzelfde als twee jaar geleden, alsof ik nog steeds te zwaar ben. Misschien vind ik dit nog wel erger. Ik voel me verminkt.”

Twee jaar geleden onderging Helder in het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate een maagverkleiningsoperatie. Ze woog 128 kilo, kampte al haar leven lang met de beperkingen van een te zwaar lijf en de psychische druk van pesterijen en meewarige blikken.

Obesitas zit in de familie en welk dieet ze ook uitprobeerde: niets hielp. ,,Toen ik in Disneyland Parijs een keer niet in een attractie paste, was ik er klaar mee. Ik schaamde me zó.”

Quote

Ik voel mezelf absoluut niet mooi door die buik die helemaal niet bij me past

Naomi Helder
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal