Volledig scherm
Windmolenpark. © ANP XTRA

Nog geen duidelijkheid over windmolens en zonneparken Druten

DRUTEN - De groene energie in Druten laat weer langer op zich wachten. Pas in oktober komt er een besluit over de zogeheten Routekaart. In dat gemeentelijke plan staat beschreven hoeveel windmolens en zonneparken er zouden moeten komen en waar. 

De routekaart werd door milieuwethouder André Springveld eerst aangekondigd voor juli 2018, vervolgens voor september 2018 en nu wordt het dus oktober. Er is wel al een voorlopig plan gepresenteerd, waarover de bevolking heeft kunnen meepraten.

Snelheid

,,Het gaat om veel pegels'', zegt Springveld. Hij wil daarom naar eigen zeggen vooral zorgvuldig opereren en niet overhaast. Burgemeester Luciën van Riswijk zegt dat B en W juist erg ingenomen zijn met de snelheid die ze volgens hem maken. ,,We hebben dit beleid in een half jaar van nul naar een hele routekaart gekregen. Dat zie ik elders nog niet gebeuren.''

De routekaart voor duurzame energie wordt over ongeveer drie weken gepresenteerd, samen met het collegeprogramma. Ook dat kostte een erg lange tijd om op papier te zetten. De raadsverkiezingen zijn dan al ruim een half jaar achter de rug. 

Begroting

Van Riswijk meent dat het handiger is om duidelijkheid te hebben over het beschikbare geld. Die duidelijkheid is er binnenkort omdat ook de begroting dan af is. Anders moet je het collegeprogramma na enkele maanden alweer aanpassen, stelt de burgemeester. Ook wijst hij op de ambtenaren die het allemaal moeten aankunnen. De rek is er bij hen uit door de ambtelijke fusie met Wijchen die flink veel energie op heeft geslokt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Ondermijning in Maas en Waal: prioriteit bij aanpak ‘onzichtbare’ criminaliteit

    Ondermij­ning in Maas en Waal: prioriteit bij aanpak ‘onzichtba­re’ criminali­teit

    WIJCHEN/BEUNINGEN/DRUTEN/LEEUWEN - Politie en gemeenten in Maas en Waal gaan de komende jaren werk maken van het bestrijden van de onzichtbare invloed van criminelen op de samenleving. Daarbij moet gedacht worden aan zaken als afpersing van ambtenaren dan wel bestuurders, ondernemers en het al dan niet onder dwang inzetten van agrarische loodsen of garageboxen voor drugsproductie. Ook internetfraude krijgt extra aandacht.

Maas en Waal