Pastoor Jos Hermans leidt een dienst tijdens de eerste golf van de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Pastoor Jos Hermans leidt een dienst tijdens de eerste golf van de coronacrisis. © Foto: Bert Beelen

Ophef om anti-vaccinatiepreek Drutense pastoor: ‘Gezonde mensen hebben geen vaccinatie nodig’

DRUTEN - Onder katholieken in Druten en bij het bisdom Den Bosch is ophef ontstaan over een preek van de Drutense pastoor Jos Hermans. Daarin hield hij voor zijn gehoor in de Ewaldenkerk een pleidooi tegen het vaccineren met het coronavaccin.

53 reacties

 • Mies Bauwvrauw

  1 jaar geleden
  Ik vind dat een pastoor niet expliciet kan zeggen dat het vaccin onnodig is. Wel had hij kunnen zeggen dat hij van mening is dat een vaccin wellicht niet de enige oplossing is en dat we allemaal voor onszelf moeten bepalen of we ons laten vaccineren. Maar dat ieder mens ook zelf moet blijven nadenken en zich in leest in de materie van de vaccinaties. En de keuze dan maakt, ipv op basis van een commercial.
 • A.M. Berben

  1 jaar geleden
  @ Gekke Gerritje en zn: Kennelijk mag deze pastoor gelukkig toch niet zomaar alles zeggen want ik lees dat zijn baas, de bisschop hem al heeft gebeld en dat de man van €120.000 sindsdien zegt dat hij verkeerd werd begrepen!
 • janv meulen

  1 jaar geleden
  Pastoors hoeven ook geen schenking te krijgen ? Wat moeten ze er mee ? Ze worden al betaald voor NIETS presteren !!
 • Cor Peters

  1 jaar geleden
  Al zou het de waarheid zijn wat deze idioot raaskalt, wat ik ten zeerste betwijfel, hebben we geen mediatie of vaccins nodig. Maar wordt het leven een stuk voordeliger, kunnen we de hele medische zorg, inclusief de (veel te dure) zorgverzekeringen afschaffen.
 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  Dat de katholieke kerk de mensen expliciet adviseert zich wél te laten vaccineren vind ik opvallender dan een pastoor die de mensen noch het 1 noch het ander expliciet adviseert.
 1. Waar staan de miljoenhuizen? Ook in Maas en Waal: ‘Eén van mooiste woningen die ik heb mogen verkopen’
  PREMIUM
  2

  Waar staan de miljoenhui­zen? Ook in Maas en Waal: ‘Eén van mooiste woningen die ik heb mogen verkopen’

  APPELTERN/PUIFLIJK - Waar staan de miljoenenhuizen in Nederland? De meeste in de grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht. Wassenaar kent de hoogste dichtheid woningen van boven 1 miljoen euro. Maar ook het westen van Maas en Waal en de Bommelerwaard - de regio Zuidwest-Gelderland - springen eruit. Daar is het ’t dikst gezaaid met miljoenenwoningen met ook nog eens veel grond erbij.

Maas en Waal