Blauw spoor bij de Kaliwaal
Volledig scherm
Blauw spoor bij de Kaliwaal © Bas Lemmers

Opmerkelijk blauw spoor bij de Kaliwaal: is het gif of zijn het blauwalgen?

BOVEN-LEEUWEN/ DRUTEN - Aan de rand van de Kaliwaal, de baggerspecieberging aan de rand van Boven-Leeuwen, is een vreemd blauw spoor te zien. Het is nog niet duidelijk waardoor dit is ontstaan, maar het roept op sociale media vele vragen op.

6 reacties

 • Peter

  2 jaar geleden
  Dit is wel heel erg terug naar de jaren ' 60 en ' 70.Lijken de uiterwaarden in Beuningen wel uit die tijd.Hoe komt de politiek heermee weg, echt ongeloofelijk, en maar de mond vol hebben van groen zijn en afval scheiden.
 • Wally

  2 jaar geleden
  Het begin van de beerput die opengaat?
 • Wim

  2 jaar geleden
  Even een citaatje uit de Gelderlander van 2009: Directeur Coppus van De Kaliwaal: "Daar ben ik trots op. We laten die nieuwe natuur ook graag zien aan groepen scholieren. Zij zijn onze toekomst." (einde citaat) Nou, ik zie graag een fotoverslag en de uitleg over deze nieuwe natuur!
 • RuckBogers

  2 jaar geleden
  Uiteraard heeft de gemeente direct alles afgezet en mannen in witte pakken laten onderzoeken. Ook is er in de directe omgeving onderzoek laten doen naar de effecten van deze stortingen. Dode vogels, vissen en insecten worden aan een tigtal tests onderworpen. Uiteraard geheel transparant en voor rekening van de aanbieders van het afval. Al was het maar om de bewoners gerust te stellen. Of leef ik nu in een verzorgingstaat die alles maar erop aan laat komen en elke verantwoordelijkheid afschuift naar "vroeger".
 • A.D.I. Toonos

  2 jaar geleden
  Indd gewoon illegaal Gif, gesponsord de gemeenteraad. Die gewoon vergunningen afgeeft voor buitenlandse slibstort !!!! Voor straf zouden ze eigenlijk zelf hierin een tijdje onder water moeten worden gehouden........ Een schande hoe de politiek zich zielig uitvent over de hoofden van de burger, die nu het giftige grondwater mag drinken @!!
 1. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

 2. Bruls: 'Avondklok is zwaarste maatregel'
  Play

  Bruls: 'Avond­klok is zwaarste maatregel'

Maas en Waal