Archieffoto: Tijdens zijn installatie kreeg de nieuwe pastoor Jos Hermans (rechts) onder andere het evangelieboek overhandigd. Op de foto wordt het hem aangereikt door bisschop Hurkmans.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto: Tijdens zijn installatie kreeg de nieuwe pastoor Jos Hermans (rechts) onder andere het evangelieboek overhandigd. Op de foto wordt het hem aangereikt door bisschop Hurkmans. © René Manders/fotoMeulenhof

Pastoor Hermans mag van bisschop zijn omstreden erfenis van ongeveer 120.000 euro houden

DRUTEN - Bisschop Gerard de Korte van het bisdom Den Bosch vindt dat de Drutense pastoor Jos Hermans zijn omstreden erfenis mag houden. De bisschop legt het advies van de klachtencommissie van de rooms-katholieke kerk naast zich neer.

21 reacties

 • Ook

  6 maanden geleden
  Met u eens, maar daar gaat deze vraagstelling niet over.Het probleem hier is dat deze "herder" zelfs op klompen aan had moeten kunnen aanvoelen dat hij deze gift niet had moeten aannemen. Zelfs de eigen beroepsgroep heeft dit al eerder vastgelegd en deze commissie bevestigt dat nog eens.Maar nee, van de bisschop mag deze herdert zijn geld houden!
 • Antrow

  6 maanden geleden
  Volgens mij heeft de pastoor zijn hem nog trouw gebleven volgelingen opgedragen te reageren. Anders kan ik het aantal ‘duimpjes’ in het voordeel van zijn handelen niet rijmen/verklaren.
 • Max

  6 maanden geleden
  Fake nieuws. De Paus heeft echt geen privé rekening. 
 • tgm beuningen

  6 maanden geleden
  Het is de vraag in hoeverre je hier nog van 'eigen wil' kunt spreken met een om geld bedelende pastoor als steun en toeverlaat. Los daarvan, wat de familie wel of niet moet respecteren lijkt mij een zaak van de familie en van niemand anders.
 • tgm beuningen

  6 maanden geleden
  Het gaat niet om de pastoor wel of niet kennen, het gaat om wat er allemaal is gebeurd. En dat riekt toch sterk naar misbruik maken/profiteren van een minder weerbare parochiaan. En dat is de clou van dit verhaal, misbruik maken van je positie.
 1. ‘Onderduiker Daniël gepakt door een echte rat’
  PREMIUM

  ‘Onderdui­ker Daniël gepakt door een echte rat’

  DRUTEN - ‘Plotseling werd ik van de fiets gegooid en terwijl ik op de grond lag, werd er geroepen ,,ik schiet je dood” en toen kreeg ik de kogel.’ Dat schrijft de Joodse onderduiker Daniël van Rooijen op 17 januari 1943 in het Canisius Ziekenhuis in Nijmegen. Hij overleeft drie kogels van ‘jodenjager’ Jan-Willem Jacobs. Die neemt hem onder vuur, als Van Rooijen van Druten naar zijn onderduikadres in Puiflijk fietst.
 1. A15 afgesloten vanwege vrachtwagen die langs vangrail schuurt
  Play

  A15 afgesloten vanwege vrachtwa­gen die langs vangrail schuurt

 2. Zo ziet Bevrijdingsdag 2021 eruit
  Play

  Zo ziet Bevrij­dings­dag 2021 eruit

Maas en Waal