Sinds 2018 liggen er zonnepanelen op sportcentrum Arcus in Wijchen. Grootschalige benutting van zon op dak is een van de manieren om groene energie op te wekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinds 2018 liggen er zonnepanelen op sportcentrum Arcus in Wijchen. Grootschalige benutting van zon op dak is een van de manieren om groene energie op te wekken. © Eveline Van Elk

Pizza eten en praten over de toekomst: Wijchen en Druten willen met jongeren op zoek naar duurzame ideeën

WIJCHEN/DRUTEN - De gemeenten Wijchen en Druten gaan de komende weken duurzame ideeën ophalen bij de inwoners. Tijdens energiecafé’s en pizzasessies kunnen oudere en jongere inwoners meepraten over de toekomst.

4 reacties

 • J. Zomers

  3 maanden geleden
  Duurzame ideeën - jongeren zijn toekomstgericht en zien wat wij verkeerd doen. Zij vinden het maar niets al die duizenden zonnepanelen en windmolens * dit vinden ze prutswerk. Ze zeggen... met één modern en duurzame kerncentrale kunnen we heel Gelderland van stroom voorzien, daar hebben ze wel een beetje gelijk in.
 • janv meulen

  3 maanden geleden
  De meeste jongeren zijn niet geintreseerd in vernietigen van de natuur . Als je schoolroutes na gaat weet je al genoeg . In het najaar worden de bermen nog even gemaaid en het platic en alluminium wordt netjes vermalen en versnippert ! En het ziet er weer netjes uit !!
 • Carel van ‘t Zand

  3 maanden geleden
  Hopelijk zien de jongeren in dat het vernietigen van de natuur om ‘het klimaat’ te redden zinloos en dom is. Biomassa, windturbines en zonnevelden maken meer kapot dan ons lief is.
 • Johann Janssen

  3 maanden geleden
  Als ze met jongeren gaan praten dan konden er wel eens verbazend goede ideeen naar voren komen waarin die vervoeide molens en velden met glasplaten niet voorkomen. De jongeren zien dat echt niet zitten en wilen een afwisselend landschap blijven behouden.

Maas en Waal