Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie nam zwaar vuurwerk, steekwapens en softdrugs in beslag bij Drutenaar (17)

DRUTEN - In de grote hoeveelheid illegaal vuurwerk die deze week in beslag is genomen bij een 17-jarige Drutenaar, zaten onder meer nitraten en cobra’s. Dat laat een voorlichter van de politie weten. Het betreft zwaar knalvuurwerk. In een cobra kan bijvoorbeeld evenveel springstof zitten als in een handgranaat.

De politie trof in de woning waar de jongen verbleef ook wapens en drugs aan. De woordvoerder laat desgevraagd weten dat het om een kleine hoeveelheid softdrugs en steekwapens ging. De politie kwam het vuurwerk en de wapens en drugs op het spoor door een anonieme tip.

De agenten namen 31 dozen met illegaal vuurwerk in beslag. Dat is door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd naar een veilige locatie. Daar wordt het onderzocht en uiteindelijk vernietigd. De 17-jarige jongen werd aangehouden.

De afgelopen tijd werd er in de regio vaker illegaal vuurwerk in beslag genomen. Zo werd afgelopen weekend in Arnhem 13 kilo in een woning gevonden. In Zevenaar werd eind oktober een grote hoeveelheid zwaar vuurwerk in een woning aangetroffen en in Ede werd eind september een illegaal vuurwerk in beslag genomen dat twee verdachten vervoerden in een auto.

Maas en Waal