Regen mag de pret niet drukken op festival Zeeltje Rock! in Deest

DEEST - Ze kregen een paar flinke buien over zich heen, maar de 800 rockers en rocksters in Deest maalden er niet om. Ze zagen  tijdens Zeeltje Rock! verschillende stijlen, van bluesrock tot metal langskomen.

Volledig scherm
Stacie Collins. © Menno Pols/DG

Mede-organisator Paul Koot is bepaald geen wanhopig man zaterdag aan het begin van de avond. Het heeft dan net even flink geregend. ,,We hebben tegenwoordig een echt festivalpubliek, die interesseert het niet als het een keer regent. Bovendien was er net een band bezig in de tent.’’

Volledig scherm
Het festivalterrein aan de dijk is overzichtelijk. © Menno Pols/DG

Tent bewijst haar nut

Het festival heeft voor het eerst een grote tent en die bewijst haar nut meteen. In de tent staat Stacie Collins met haar band te spelen. Met veel enthousiasme brengt ze haar standaard bluesrock.

Volledig scherm
Stacie Collins neemt na afloop alle tijd om met fans te praten. © Menno Pols/DG

Van stoner tot thrash

De muziek van het Achterhoekse Diggeth, die na Collins op het kleinere buitenpodium aantreedt, is een paar klassen zwaarder. Pure metal, van trage stoner tot snelle thrash, serveert dit trio. Voor Wim Zwart (56) uit Groningen de beste band van de dag. ,,Heerlijk, dit duistere geluid raakt je in je ziel.’’

Volledig scherm
Zanger/gitarist Harold te Grotenhuis van Diggeth. © Menno Pols/DG

Professioneel maar ook afstandelijk

Band of Friends laat even later zien dat de band zeer ervaren is. De groep bestaat uit Gerry McAvoy (bas) en Ted McKenna (drums), ex-bandleden van de legendarische, overleden gitarist Rory Gallagher en de Nederlandse zanger/gitarist Marcel Scherpenzeel. De uptempo bluesrock klinkt bijzonder strak. De presentatie is professioneel maar ook een beetje afstandelijk.

Volledig scherm
Band of Friends © Menno Pols/DG

Zondag sluit Zeeltje Rock! af met een aantal coverbands van onder meer Blondie en Status Quo. De toegang is dan gratis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal