Volledig scherm
Er wordt volop gewerkt op de Scharenburg. © David van Haren

Scharenburg in Druten toch twee weken later klaar

DRUTEN - De werkzaamheden aan de Scharenburg in Druten duren toch twee weken langer dan gepland. Reden: het bedrijf dat een deel van de werkzaamheden op zich neemt, is dicht tijdens de bouwvak. 

Het werk aan de Scharenburg, een van de belangrijkste uitvalswegen van Druten, zou eigenlijk vrijdag 9 augustus klaar zijn. Het leek erop dat die datum gehaald zou worden. De Drutense wethouder Michel Lepoutre liet vorige week nog weten dat alles op schema loopt.

Toch is er een maar: het bedrijf dat een zogenoemde ‘straatstenenprint’ moet aanbrengen in de asfaltverharding is gesloten tijdens de bouwvak. Hierdoor is de planning iets aangepast en is de Scharenburg niet op 9, maar 23 augustus klaar. 

Verkeersomleidingen

Op dit moment is de aannemer, die wel de gehele zomer doorwerkt, bezig met de vierde fase. Deze fase duurt tot 23 augustus. In de tussentijd blijven de verkeersomleidingen, zoals ze nu zijn, van toepassing. Parallel aan fase vier begint komende maand ook het het vijfde en laatste deel van de reconstructie.

In die fase brengen de wegwerkers onder andere een definitieve deklaag aan. Verder plegen ze grootschalig onderhoud aan de rijbaan van de Scharenburg tussen de rotondes Javaplein en Koekoek. En wordt er in de laatste week, die van 19 augustus, de ‘straatstenenprint’ aangebracht.   

De reconstructie van de Scharenburg, die ruim drie maanden geleden startte, heeft twee doelen. Ten eerste: de weg veiliger maken, vooral voor fietsers. Daarnaast moest het riool worden vervangen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal