Volledig scherm
De loods van scheepswerf Ravestein die groter werd gebouwd dan was vergund. © eveline van elk

Scheepswerf Ravestein in Deest mag uitbreiden

DEEST - Scheepswerf Ravestein in Deest mag flink groeien. De gemeente Druten gaat dat mogelijk maken, in samenspraak met Rijkswaterstaat en de provincie Gelderland. Wel gaat de gemeente minutieus in de gaten houden of Ravestein niet buiten de lijntjes kleurt.

De werf heeft immers bij een eerdere uitbreiding meer gebouwd dan was toegestaan. Die illegale bebouwing wordt tegelijk met de komende uitbreiding gelegaliseerd. Maar herhaling van ontoelaatbare bouwdrift moet worden voorkomen. ,,Elke stap zullen we zorgvuldig monitoren'', zegt wethouder André Springveld. 

Ravestein is met ongeveer 120 arbeidsplaatsen de grootste werkgever in Deest. De werf wil volgend jaar haar hellingloods vergroten en vernieuwen en een jaar later een nieuwe damwand rond deze loods en een aanpalende bedrijfshal aanleggen. Ten westen van de huidige bedrijfsgebouwen wil Ravestein tussen 2020 en 2025 een nieuwe opslag- en productieloods bouwen.

Werkgelegenheid

Of de groei van Ravestein extra werkgelegenheid oplevert, is nog onduidelijk. Volgens Springveld betekent het in ieder geval dat er werk blijft voor de huidige arbeiders. Het bedrijf wordt 'toekomstbestendig' gemaakt, zo meent de gemeente Druten.

Doordat Druten de verlening van de benodigde vergunningen coördineert, komen deze allemaal tegelijk ter inzage te liggen en wordt het volgens de gemeente voor burgers ook veel helderder wat de gevolgen zijn van de bouwplannen. Daardoor wordt het voor hen gemakkelijker bezwaar te maken, als ze dat zouden willen. Voor Ravestein heeft het als voordeel dat de vergunningverlening naar verwachting sneller gaat dan wanneer deze door gemeente, provincie en Rijkswaterstaat apart zou worden gedaan. 

Ravestein betaalt alle ambtelijke uren, eventuele toegewezen planschades en ruim 14.000 euro aan leges. Eind februari 2019 moeten alle vergunningen ter inzage liggen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kaliwaalfilm zonder koniks en rode geuzen, nu wel met taurossen en Exmoor-paarden
    FOTOSERIE

    Kaliwaal­film zonder koniks en rode geuzen, nu wel met taurossen en Ex­moor-paar­den

    BOVEN-LEEUWEN/DRUTEN - Ben je de konikpaarden en rode geuzen aan het filmen in De Kaliwaal, gaan ze ineens op transport. Dat overkwam Edward Bokken die een natuurfilm over het uiterwaardengebied bij Boven-Leeuwen maakt. Hij kon het filmmateriaal dat hij sinds begin 2018 had gemaakt van de paarden en runderen eind april van dat jaar alweer in de prullenbak kieperen. Free Nature haalde de dieren uit het gebied. Het contract met exploitant K3 Delta liep ten einde.

Maas en Waal