Scooter voor de deur veroorzaakt brand op tweede verdieping Drutens appartementencomplex

video / updateEen brand in een wooncomplex aan de Heersweg in Druten heeft vanavond flinke schade aangericht in een appartement. In eerste instantie werd gedacht dat de bewoner misschien in de woning was, dat bleek echter niet het geval.

Rond 19.30 kreeg de brandweer een melding. De brand woedde toen in een appartement op  de tweede verdieping van het wooncomplex. Omdat toen nog onduidelijk was of de bewoner op dat moment thuis was, werden direct meer brandweervoertuigen opgeroepen. Ook ambulances kwamen uit voorzorg ter plaatse.

Omwonenden werden door de brandweer uit hun woning gehaald. De brandweer heeft de brand in de woning geblust en daarna metingen verricht in omliggende appartementen. De bewoners daarvan konden rond 20.30 alweer terug naar hun appartement. 

Scooter in brand

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Wel is de woning flink beschadigd geraakt door brand- en rookschade. De brand is volgens de brandweer ontstaan in de scooter die buiten op de galerij voor de woning geparkeerd stond. De brand is vervolgens naar binnen geslagen. Wat de oorzaak is van de scooterbrand, is onduidelijk.  

Volledig scherm
Brand in Druten. © Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal