Volledig scherm
PREMIUM
Slager Wilbert Dekkers is druk bezig om het vlees voor de erwtensoep in stukken te snijden. © Eveline Van Elk

Slager Dekkers begon vijf weken geleden al met snert koken

DRUTEN - Of hij de meeste erwtensoep van héél Druten maakt voor de Leste Mert, weet slager Wilbert Dekkers niet. Maar met zijn 2700 liter zal hij ongetwijfeld in de top 10 komen. Eind september begon hij al met het koken van de snert. 

Een hele klus. 
,,Het valt mee. Omdat ik het zelf doe, heb ik er veel routine in. Ik zet de soep om 18 uur ’s avonds op en de volgende dag om 8 uur ’s ochtend is die klaar. In de beginperiode maakte ik twee, drie porties per week. Nu ben ik iedere dag aan het koken. Dan heb je het toch over 135 liter per keer. Daar gaat 16,5 kilo spliterwten, 30 kilo hamschijf, 10 kilo knolselderij, 10 kilo prei en 10 kilo soepgroenten in. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal