Volledig scherm
© Paul Rapp

Speciale dag voor boeddhisten én voor hun dorpsgenoten

AFFERDEN - Het was een bijzondere dag voor de boeddhisten van Stichting Dhammakaya Nederland. Ze vierden zondag in hun tempel in de Koningstraat in Afferden de geboorte en verlichting van Boeddha, ook wel de viering van Vesak genoemd.

,,De dag stond in het teken van meditatie en de waarde die Boeddha daarbij heeft gespeeld’’, zegt luang phi (monnik) Sander Oudenampsen. Iedereen was welkom om bij deze jaarlijkse viering aanwezig te zijn. De bewoners van Afferden ontvingen zelfs huis aan huis een uitnodiging.

Het is nu twee jaar geleden dat de stichting Dhammakaya Nederland in hun Maas en Waalse dorp neerstreek. De vroegere Sint Victor en Gezellenkerk doet sindsdien dienst als meditatieruimte. In de daarnaastgelegen pastorie woont wisselend een aantal monniken.

,,Op dit moment zijn we met zijn drieën’’, aldus Oudenampsen. ,,Binnenkort komen er nog twee anderen bij.” Volgens de monnik zijn ze al echt ingeburgerd in het dorp. ,,Veel mensen uit Afferden, maar ook uit de regio hebben de afgelopen jaren bij ons binnen gekeken. Onder andere tijdens onze open dag die we hielden op open monumentendag. Een aantal inwoners doet ook wel eens mee aan onze meditaties.”

Volledig scherm
© Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal