Huurhuizen van Talis in Wijchen.
Volledig scherm
PREMIUM
Huurhuizen van Talis in Wijchen. © Eveline Van Elk

Strijd voor ‘eigen huurder eerst’ krijgt vaart: ‘We zien dat mensen te veel jaren op de wachtlijst staan’

DRUTEN/WIJCHEN - Eigen huurder eerst. Dat principe kan rekenen op steeds meer steun in de regio. De Huisvestingswet maakt het mogelijk maximaal een kwart van de sociale huurwoningen toe te wijzen aan woningzoekenden binnen hun eigen gemeente. 

4 reacties

 • Ger Pett

  4 weken geleden
  Meer bouwen,en opkopers belemmeren, dus alleen voor eigen bewoning,en de asielzoekers gewoon het zelfde behandelen, en geen voorrang verlenen, dan rem je ook de komst van nieuwe goudzoekers, het is een schande dat er geselecteerd word op wie dan ook, vandaar gelijke behandelingen geen voorrang ,en een maximale wacht tijd van 2 jaar.
 • tgm beuningen

  2 maanden geleden
  Merkwaardig dat je als gemeente blijkbaar weinig tot niks meer te zeggen hebt over wie in 'jouw' huurhuizen mogen wonen. Huizen die in den beginne toch gebouwd werden voor met name de 'eigen' inwoners en wrang dat die nu moeten wedijveren met mensen die geen band met de gemeente hebben en er vaak niet eens willen wonen. De wereld op zijn kop.
 • Silvia C.

  2 maanden geleden
  Ik en mijn partner hebben allebei een kleine woning (1pers), en willen graag een iets grotere woning voor ons samen. Zelfs met de "liefde loont" regeling, waarbij we allebei onze woning verlaten, een inschrijftijd van 29jaar, komen wij in ons eigen Wijchen niet hoog genoeg op de lijst... Met woningruil komen we er ook niet, aangezien Talis de huurprijzen zo omhoog schroeft bij een nieuwe bewoner dat wij deze niet meer mogen huren. In Nijmegen is meer kans, maar hier willen wij niet wonen....
 • Corien Rem

  2 maanden geleden
  Het woningtekort los je hiermee niet op
 1. Grote politiecontrole rond fruithandel Hedel na nieuwe schietincidenten
  Play

  Grote politiecon­tro­le rond fruithan­del Hedel na nieuwe schietinci­den­ten

 2. Klopjacht op inbreker in Arnhem, verdachte verstopt zich in aanhanger
  Play

  Klopjacht op inbreker in Arnhem, verdachte verstopt zich in aanhanger

Maas en Waal