Voor deze huurwoning aan de Ooijse Dr. Kochlaan toonden onlangs ruim 1000 mensen belangstelling.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor deze huurwoning aan de Ooijse Dr. Kochlaan toonden onlangs ruim 1000 mensen belangstelling. © Gerard Verschooten

Strijd voor ‘eigen huurder eerst’ krijgt vaart: ‘We zien dat mensen te veel jaren op de wachtlijst staan’

DRUTEN/GROESBEEK - Eigen huurder eerst. Dat principe kan rekenen op steeds meer steun in de regio. De Huisvestingswet maakt het mogelijk maximaal een kwart van de sociale huurwoningen toe te wijzen aan woningzoekenden binnen de eigen gemeente.

6 reacties

 • Peter Schuurstra

  1 maand geleden
  @oldenhave Schaarste ja, eigen inwoners eerst is echter niet asociaal. Bedenk dat kinderen / jong volwassen graag een woning betrekken in de omgeving waarin ze zijn opgegroeid. Zo houd je sociale structuren in stand die belangrijk zijn als vangnet bij een terugtrekkende overheid, zoals mantelzorg. Niemand heeft er iets aan als een kind gedwongen wordt om ver weg van zijn familie te gaan wonen.
 • Oldenhave

  2 maanden geleden
  Schaarste, met dank aan de vvd, is het probleem. A-sociaal om eigen inwoners voorrang te geven en nog erger de zgn “ gelukszoekers “ de schuld te geven.
 • Peter Schuurstra

  2 maanden geleden
  Door eigen inwoners voorrang te geven stimuleer je ook dat elke gemeente aan de slag moet met woningbouw en niet inwoners kan doorschuiven naar een buurgemeente, zoals Nijmegen nu nog steeds doet.
 • tinus aardsen

  2 maanden geleden
  word tijd dat huurders die al lang ingeschreven staan, eerder een huis krijgen dan die gelukszoekers, die daar geen recht op hebben. Wij staan niet voor niks ingeschreven voor een woning, nu alleen nog 1000 huizen bijbouwen!
 • Mari van Delft

  2 maanden geleden
  Hoog tijd dat gemeente opkomen voor hun inwoners en zorgen dat hun inwoners eerst aan de beurt komen voor een woning. Een optie zou zijn b.v. 75% wordt toegewezen aan eigen inwoners de rest, zoals nu, wie het langst staat ingeschreven. OPROEP, B&W en raadsleden zorg in eerste instantie voor je eigen inwoners.
 1. Puppy kopen online? Hier moet je op letten
  Play

  Puppy kopen online? Hier moet je op letten

 2. Vrouw onder invloed veroorzaakt ongeluk op afrit A12 bij Duiven
  Play

  Vrouw onder invloed veroor­zaakt ongeluk op afrit A12 bij Duiven

Maas en Waal