Volledig scherm
De Tichellande, afgelopen zomer in aanbouw. © Eveline van Elk

Tichellande Druten binnen paar jaar helemaal klaar

DRUTEN - Als de markt zo blijft, is de Drutense woonwijk Tichellande binnen een paar jaar helemaal klaar. Dat zegt Joffrey Hol, projectontwikkelaar bij Van Wanrooij. Dit Brabantse bedrijf is verantwoordelijk voor de nieuwe wijk tussen Afferden en Druten.

In Tichellande mogen maximaal vierhonderd woningen worden gebouwd. Waarschijnlijk zal het aantal huizen uitkomen tussen de 350 en 375, aldus Hol. ,,We zijn nu aan het bekijken hoe we de rest van het plan precies gaan ontwikkelen. Als we meer tweekappers en minder rijtjeswoningen bouwen, komen we op een lager aantal uit dan als we het andersom doen.”

Volgende verkoopfase

Zoals het er nu uitziet, bestaat Tichellande aan het eind van de rit uit vijftien fases. De eerste acht, die in het noordelijk deel van de wijk staan, zijn volgens Hol ‘min of meer’ klaar.  ,,We zijn al volop aan het werk met het zuidelijk plandeel (richting Van Heemstraweg, red.). Richting maart of april starten we met de bouw van fase negen die nu in verkoop is. Tegelijkertijd willen we in die maanden weer beginnen met de verkoop van de 35 woningen van de tiende fase. Als het zo doorgaat, hebben we binnen een paar jaar alles staan.”

Quote

De eerste acht van de vijftien bouwfases zijn zo goed als klaar. Het groen kan er vanaf komend voorjaar omheen gaan groeien.

Joffrey Hol, projectontwikkelaar bij Van Wanrooij

Een kleine vijftien jaar geleden begon Van Wanrooij aan Tichellande. ,,Met bestemmingsplannen en dergelijke. Drie jaar later was er de crisis en liep het allemaal wat moeilijker. Sinds fase vier gaat het hartstikke vlot", zegt Hol. ,,De eerste acht fases zijn zo goed als klaar. We hebben de Tichelgaten helemaal aangepakt. Het groen kan er nu omheen gaan groeien.” 

De goede tijd brengt ook een minpuntje met zich mee. Hol: ,,Door de stijgende bouwkosten worden de prijzen hoog. De kopers moeten natuurlijk wel de financiering van een huis kunnen doen.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal