Volledig scherm
© ANP

Tieners aangehouden voor mishandeling en beroving in Horssen

HORSSEN - Twee jongens van 16 en 17 jaar uit Beneden- en Boven-Leeuwen zijn in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden in Horssen op verdenking van mishandeling en beroving. Het slachtoffer is een 17-jarige jongen uit Renkum. De politie is nog op zoek naar een derde verdachte.

De politie kreeg maandagavond een melding dat op een schoolplein aan de Octopusstraat een jongen in elkaar werd geslagen. Toen agenten ter plaatse waren, was het slachtoffer gevlucht om hulp te vragen bij een woning in de buurt.

Gefilmd
De mishandeling zou gefilmd zijn door een van de verdachten. Ook zou de bankpas en telefoon van de verdachte zijn gestolen. Wat de precieze rol is van de betrokken verdachten, is onderwerp van onderzoek, zo laat de politie desgevraagd weten.

Namen
Het slachtoffer was bevriend met twee van de verdachten, waardoor hij de namen van hen kon doorgeven. Hierdoor kon de politie deze jongens thuis aangehouden. De 16-jarige jongen uit Beneden-Leeuwen verzette zich daarbij zo sterk, dat meerdere agenten hem tegen de grond moesten werken. Hij is geboeid afgevoerd en heeft agenten bij zijn arrestatie geschopt en geslagen.

Beide jongens zitten vast voor onderzoek.

Maas en Waal