Volledig scherm
Bestuurslid Debby van den Berg en wethouder Michel Lepoutre openen het vernieuwde dorpshuis. © De Gelderlander

Trefpunt heropend met 'Trefpuntkanjers'

DEEST - Dorpshuis ’t Trefpunt in Deest is zaterdagmiddag weer officieel geopend. Een aantal vrijwilligers kreeg een 'Trefpuntkanjer' uitgereikt, als dank voor hun inzet van de afgelopen tijd.

Afgelopen november namen Lorenzo Derks en Ellen Thomassen het beheer van ’t Trefpunt over. Sindsdien zijn ze met het dorpshuisbestuur en veel andere inwoners druk geweest om het dorpshuis verder op te knappen. 

Zo zit in de kelder van het gebouw nu een ‘Tjilhonk’ voor de jeugd. Ook aan de gymzaal is van alles gedaan; sinds dit schooljaar gymen de leerlingen van de basisschool er weer. Dit is mede te danken aan een inwoner van de gemeente Druten, die anoniem 30.000 euro schonk voor de renovatie van de sportzaal.

Anoniem cadeau

Deze zaterdag was er nog een verrassing voor het dorpshuis. Bij één van de vrijwilligers was afgelopen week een brief in de brievenbus gestopt, die pas tijdens de opening open gemaakt mocht worden. Wat bleek? 

Deze geheime schrijver, die ook anoniem wil blijven, schenkt ’t Trefpunt de gewenste AED. Wellicht komt er ook nog een andere ‘wens’ van het beheerderskoppel uit: het opknappen van plein voor ’t Trefpunt. Wethouder Michel Lepoutre beloofde tijdens de opening te gaan kijken wat mogelijk is.

Kanjers met privileges

Volledig scherm
Een aantal vrijwilligers kreeg een 'Trefpuntkanjer'. © De Gelderlander

Op hun beurt hadden Derks en Thomassen weer een verrassing voor een aantal vrijwilligers. Ze gaven hen naast een presentje een zogenoemde Trefpuntkanjer. ,,Zonder deze mensen hadden we het niet voor elkaar gekregen. We hoefden maar te bellen of ze kwamen. Vanochtend nog. We wilden onze nieuwe website nog ergens laten zien tijdens de opening. Binnen no time was de beamer er.”

Ook andere inwoners die veel voor het dorpshuis doen, kunnen de ‘Kanjers’ in de toekomst ontvangen. Thomassen: ,,We gaan ze aan voor ons bijzondere mensen uitreiken. Deze kanjers krijgen naast de houten medaille ook privileges. Wat die precies inhouden, daarover ontvangen ze een mail.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal