Volledig scherm
PREMIUM
Er wordt druk aan het bunkerschip gewerkt om deze op tijd klaar te krijgen. © Paul Rapp

Van bunkerschip tot toeristische trekpleister

BENEDEN-LEEUWEN/DRUTEN - Horecaschip Aan Dek opent 30 mei aan de Veerdam in Druten. Voor het zover is, wordt met man en macht gewerkt aan de verbouwing van het oude bunkerschip.

De borden van Esso zijn nog maar net af van het voormalig bunkerschip, dat nu aan de Waalbandijk in Beneden-Leeuwen ligt. Binnenkort, als het schip naar de Veerdam in Druten is verhuisd, stapt men voor hele andere dingen aan boord. Een biertje, een maaltijd of een overnachting. Horecaboot Aan Dek wordt momenteel verbouwd. Deadline: 30 mei. Dan is de feestelijke opening in Druten, met een vierdaags festival.

Aan boord is het een komen en gaan van verschillende vakmannen. Schilders, elektriciens en timmermannen lopen af en aan. Het ruikt er naar verf, olie en stof. Zilverkleurig isolatiemateriaal is al aangebracht, straks komen er gipsplaten overheen. In de keet hangen tekeningen; zo komt het er straks uit te zien. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal