Volledig scherm
Scheepswerf Van Ravestein in Deest. Archieffoto © Eveline van Elk

Van Ravestein in Deest bouwt zonder vergunning, maar dat mag

DEEST - De bouwactiviteiten die scheepswerf Van Ravestein in Deest uitvoert, zijn toegestaan. Het bedrijf wacht nog op de vergunningen voor de bouw van een grotere loods, maar dat staat los van dit werk.

Dat antwoorden burgemeester en wethouders van Druten op vragen van de Dorpslijst Deest. Van Ravestein werd eerder dit jaar op de vingers getikt, omdat het bedrijf al was gestart met de bouw van de loods. De scheepswerf legde het werk stil onder dreiging van een dwangsom.

Funderingspalen

Druten en het Waterschap Rivierenland hebben een uitzondering gemaakt voor het aanbrengen van vijftig funderingspalen. Die mag Van Ravestein wel plaatsen. Ook moet het bedrijf herstelwerk aan de Waaldijk doen.

Dorpslijst Deest had geconstateerd dat de werf met bouwen doorging ondanks de dwangsom. Dat blijkt dus te gaan om het aanbrengen van de palen. 

Wachten

Voor de overige werkzaamheden moet Van Ravestein wachten op de drie benodigde vergunningen: van gemeente, waterschap en provincie. Ook mag de werf niet bouwen in de zogeheten dijksluitingsperiode van 15 oktober tot 1 april. Dat is de periode waarop het waterschap expliciet toestemming moet geven voor werk aan en bij de dijk vanwege de kans op hoogwater.

Van Ravestein heeft vaker met de gemeente gebotst bij bouwplannen. Zo bouwde het bedrijf eerder een loods die groter was dan de vergunning toestond.

Maas en Waal