Volledig scherm
PREMIUM
De wijk Wilgenland. © David van Haren

Vertraging Wilgenland wegens vraagtekens duurzaamheid

DEEST/DRUTEN - Onduidelijkheid rondom de beoogde groene energievoorziening heeft een snelle renovatie van de wijk Wilgenland in Deest geblokkeerd. Dat zegt Paul van Roosmalen, directeur van woningcorporatie Woonwaarts. Voordat Woonwaarts de aftandse wijk aanpakt, moet duidelijk zijn of ze meteen alle huizen maximaal kan verduurzamen. 

Die duidelijkheid moet er in januari zijn. Als Woonwaarts niet voor het meest uigebreide scenario kiest, met zelfs sloop en nieuwbouw van woningen, neemt de woningstichting een tussenstap: wel opknappen en enkele energiemaatregelen nemen. Dat moet dan op zo'n manier gebeuren dat later nog aanvullende ingrepen mogelijk zijn. ,,We moeten sowieso naar duurzaamheidslabel B voor al onze 285 huurhuizen in Deest”, zegt de directeur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal