Volledig scherm
Taxi's. © ANPFOTO/RICK NEDERSTIGT

Vervoer zorgvragers en leerlingen moet efficiënter in Druten, Wijchen, Beuningen

DRUTEN/WIJCHEN/BEUNINGEN - Het vervoer van mensen die gebruikmaken van de Wmo en de Jeugdwet en het leerlingenvervoer in de gemeenten Druten, Wijchen en Beuningen is veel te duur en ingewikkeld. Het moet simpeler, goedkoper en doeltreffender worden opgezet. Daarover zijn er op 12 en 14 februari miniconferenties met andere gemeenten in de Regio Arnhem Nijmegen.

Het zogeheten doelgroepenvervoer wordt aangestuurd door deze regio. Niemand is er blij mee. Het is te duur en veel te omslachtig georganiseerd. De regio-organisatie die het regelt, adviseert zelf om het anders te gaan doen. Dat kan op zijn vroegst op 15 april 2020. Maar het besluit om de zaak te veranderen moet nu al worden genomen.

Nu is het zo dat de taxi's en busjes worden besteld door een ‘regiecentrale’. Die houdt ook contact met de de ouders en scholen in het geval van het leerlingenvervoer. Ook maakt ze planningen voor deze en de overige ritten. Dat kunnen de taxibedrijven veel beter zelf doen. Het voorstel is om de regiecentrale ‘uit te kleden’. Die sluist dan alleen nog verzoeken van mensen die vervoerd willen worden door naar de vervoersbedrijven.

Het nieuwe model moet taxibedrijven aanzetten tot goedkoper werken en tot het gebruik van schone voertuigen op duurzame brandstof. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal