Volledig scherm
© ANP XTRA

Verwarde man wil geen spuit in zijn bil tijdens tv kijken

ARNHEM/ NIJMEGEN/ DRUTEN – Een 28-jarige Drutenaar die in een psychiatrisch ziekenhuis van Pro Persona in Nijmegen terecht kwam, wil helemaal niet opgesloten zitten of medicijnen toegediend krijgen. Dat hebben twee medewerkers geweten afgelopen juni.

Voor het bijten en uitdelen van een kopstoot aan Pro Persona-personeel, eiste de officier van justitie woensdag 5 maanden cel tegen de man voor de rechtbank in Arnhem.

Geluidsoverlast

De man is dol op tv kijken en zet daarbij liefst de televisie flink wat tandjes te hard. Dat zorgde in Druten al eens voor geluidsoverlast in zijn buurt. En ook op zijn psychiatrische afdeling vond met het te gortig op 13 juni. Een medewerker die ging vertellen dat het zachter moest, werd zo hard in zijn zij gebeten dat zijn t-shirt doorgebeten was en een grote dikke blauwe plek ontstond.

Een dag later ging het mis toen de man medicijnen toegediend kreeg. Een verpleegkundige gaf hem een spuit in zijn bil en dat deed hem pijn. Hij pakte de vrouw bij haar haren, gaf haar een kopstoot en weigerde een tijdje om haar haren los te laten.

In vrijheid televisie kijken

Inmiddels was er een gespecialiseerde behandelplek gevonden voor het ziektebeeld van de man, waar de officier van justitie de man graag naartoe had zien gaan. Maar doordat hij inmiddels vast zit, is het verlengen van zijn verblijfsvergunning in de soep gelopen. De man is illegaal geworden. De officier van justitie eiste nu 5 maanden cel voor de mishandeling en poging zware mishandeling.

De man vindt niet dat hij ziek is en begrijpt niet waarom hij steeds opgesloten wordt. Hij wil gewoon vrijgelaten worden, en veronderstelt dat hij dan terug kan naar zijn huis. De gedachte dat hij daar in vrijheid naar zijn televisie zou kijken, toverde een blije grijns op zijn gezicht. Maar hij moest weer mee met de parketpolitie. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal