Volledig scherm
PREMIUM
Oefenen in de buitenlucht. © Sjef van Elk

Vijftig jongeren geven zich op voor een 'rijbewijs-EHBO' in Druten

DRUTEN - Twee cursusavonden zijn er geweest, vijftig jongeren hebben zich opgegeven. Het initiatief van de gemeente Druten om jongeren een EHBO-cursus te laten volgen voor ze hun rijbewijs halen, is een succes.

Dat vindt wethouder Sjef van Elk, die maandag  zelf deelnam aan de tweede sessie van het cursusprogramma in Puiflijk. ,,Ik was slachtoffer en ik had enorm veel pijn'', grapt Van Elk. Maar hij is serieus over de waarde van het programma. ,,Het is interactief, met veel oefenen. Dat spreekt de jongeren erg aan.''

De deelnemers van het in januari gelanceerde initiatief krijgen van de gemeente 60 euro cadeau om iets van de kosten van rijlessen te vergoeden. De bedoeling is vooral meer jonge EHBO'ers te werven en om bewustzijn te creëren over wat er mis kan gaan in het verkeer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal