Volledig scherm
PREMIUM
Ger van Hout en Ans van Heumen. © Eveline Van Elk

Vissers willen een goede toegang naar ‘hun water’

DEEST - Ze kregen een tien centimeter dik dossier met honderden pagina’s aan juridische teksten opgestuurd. Maar voorzitter Ger van Hout en secretaris Ans van Heumen van Hengelsportvereniging Deest laten zich niet zomaar aan de kant schuiven. Maandag stonden ze tegenover Rijkswaterstaat bij de rechtbank, omdat ze op een goede manier bij hun viswater in het Grindgat willen kunnen komen.

De hengelsportvereniging, die zo’n 180 leden telt, heeft vijf wateren waar ze mogen vissen. De ‘mooiste’ is het Grindgat, een plas van zo’n 12 hectare in de Afferdense en Deestse Waarden. Rijkswaterstaat richtte dat natuurgebied tussen de Waalbandijk en Waal de afgelopen jaren opnieuw in. ,,De belofte was dat het voor de sportvisserij een mooi gebied werd met veel meer en een grotere variatie aan vissoorten. We hadden er volop vertrouwen in dat wij na de oplevering van het gebied van ons viswater konden gaan genieten, omdat dit ons bij de start van de inrichting is toegezegd”, zegt Van Hout. Dat was volgens hem ook de reden dat de visclub ruim 25 jaar optrok met Rijkswaterstaat om de herinrichting van de Waarden te laten slagen. ,,We hebben ze overal bij geholpen. Het plan gepromoot bij onze inwoners, noem maar op.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal