Een eerdere open dag op het Pax Christi College.
Volledig scherm
PREMIUM
Een eerdere open dag op het Pax Christi College. © Tim Giesbers

Waarom is jouw school de beste (of niet)?

DRUTEN/WIJCHEN - De middelbare scholen in Maas en Waal houden zaterdag hun jaarlijkse open dag. Wie kunnen er beter vertellen waarom schoolverlaters voor hun school - of niet - moeten kiezen, dan de leerlingen zelf? We spraken vijf jongens en meiden.

Sam Tesser (17) uit Druten, 6vwo van het Pax Christi College

Sam Tesser.
Volledig scherm
Sam Tesser. © Eveline Van Elk

Veel klasgenoten van basisschool De Appelhof kozen voor een middelbare school in Nijmegen, maar Sam Tesser niet. Haar gevoel was goed bij het Pax Christi College en bovendien deed het slagingspercentage niet onder voor andere scholen. ,,Waarom zou ik dan naar Nijmegen gaan?”

Tot op de dag vandaag is ze blij met haar keuze. Ze voelt zich thuis, communicatie met de docenten is goed en de Pax kan gebruikmaken van het Tech-Lokaal. Voor haar profielwerkstuk leende ze de Virtual Reality Bril van dit ‘lokaal’. Met een klasgenoot ontwikkelde ze voor die bril een spel voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. ,,Hiermee kunnen ze hun geheugen trainen.”

Als Sam dan toch een minpuntje moet noemen over haar school, weet ze er wel één: ,,Mijn leerjaar kan als laatste Frans volgen. Daarna stopt dat vak vanwege te weinig animo.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal